12 maart: Het Praktijkcongres

Bent u op een vernieuwende manier bezig met gebiedsontwikkeling of -beheer? Dan is het ministerie van Infrastructuur en Milieu op zoek naar u. Voor ons praktijkcongres op 12 maart zoeken wij professionals die bezig zijn met gebiedsontwikkeling nieuwe stijl.
We zoeken mensen die op een vernieuwende manier durven werken. We zoeken mensen met ervaring, maar ook mensen die niet altijd even goed weten hoe ze verder moeten moet. Zij kunnen tijdens het congres hun vragen én kennis met elkaar delen.

aanmeldknop

Tijdens het congres staan vier rode draden centraal:

 • Lange termijn waardecreatie in plaats van eenmalige waardesprong
 • Nieuwe strategieën voor waardecreatie, met nieuwe rollen voor gebruikers en overheid
 • Financiering Nieuwe Stijl, waarbij de Grondexploitatie onderdeel is van een bredere business case
 • Duurzaamheid als drager

Deze thema’s zijn bepaald na het volgen van twintig gebiedsontwikkeling-nieuwe-stijl-projecten door heel Nederland. Daarom zijn het belangrijke thema’s tijdens het congres. U kunt leren over deze thema’s en uw ervaringen delen met mensen achter de projecten.

Uw ervaring
Maar we zijn ook erg benieuwd naar uw ervaring. Dus wordt een flink deel van het programma ingevuld door u. Aan 4 werktafels gaat u met elkaar in gesprek over specifieke problemen die wij tegen kwamen tijden onze zoektochtevents. Aan een vijfde tafel kunt u uw eigen probleem delen met ons (en de andere deelnemers). Zo leert u van elkaar.

Inspirerende sprekers
We beginnen en eindigen de dag met inspirerende hoofdsprekers. Zo zijn we trots te melden dat het congres wordt geopend door Minister Schultz van Haegen. En zijn we al net zo blij met de mensen van de Berlijnse Genossenschaft für Urbane Kreativität die ons komen leren hoe zij al jarenlang bezig zijn met nieuwe gebiedsonwikkelingsstrategieën.

Het hele programma vindt u hier

Wie wij zoeken
Voor het Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl zoeken wij deelnemers die hun kennis én problemen willen delen. We vragen u dan ook op het inschrijvingsformulier om dat in te vullen. Bij te veel aanmeldingen (er zijn maximaal 200 plaatsen) maken wij een selectie op basis van het formulier.

Hoe doet u mee?

 1. U kunt zich aanmelden door dit aanmeldformulier in te vullen.
 2. Bij meer dan 200 aanmeldingen maken wij een inhoudelijke selectie. We letten daarbij op of en hoe de deelnemers van elkaar kunnen leren.
 3. Er mogen zich uiteraard meerdere personen per organisatie of project aanmelden, maar bij overaanmelding nemen we ook dit mee in de selectie.
 4. De aanmelding sluit op maandag 26 februari om 17.00 uur.
 5. U hoort uiterlijk op 28 februari of u tot de genodigden behoort. Meld u dus snel aan.
 6. Deelname aan het congres is gratis, maar als u bent uitgenodigd, gaan we er ook vanuit dat u komt. Als u zonder tijdig bericht niet komt én geen vervanger stuurt, dan brengen we u een onkostenvergoeding in rekening.
 7. Het congres vindt plaats op het Marine Etablissement in Amsterdam. Om toegang te krijgen tot dit terrein hebben we uw paspoort- of ID-kaartnummer nodig. Als u van plan bent met de auto te komen, dient u ook uw kenteken in te vullen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met deze gegevens om.

>> Meld u nu aan

En dan? Wat houdt de middag in?

>> U deelt uw kennis en ervaring met de 199 andere deelnemers aan het congres
>> U leert van de 20 projecten die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de afgelopen jaren heeft gevolgd.
>> U doet ziet hoe de mensen van de Berlijnse Genossenschaft für Urbane Kreativität aan de slag zijn met gebiedsontwikkeling nieuwe stijl.
>> U gaat vol inspiratie naar huis.

>> Bekijk hier het programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


negen × 1 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>