CoP VeranderStad

9860-xxxx logo + subtitel CoPVS staandWij zoeken 50 professionals die begrijpen dat ze in een netwerksamenleving moeten werken, maar nog niet precies weten hoe dat moet.

UPDATE: DE AANMELDING IS GESLOTEN.
Download hier de presentaties

Meld u aan voor de CoP-VeranderStad-Aftrapbijeenkomst op 16 mei op het kantoor van het de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Utrecht

De wereld verandert. Van een top-down ingerichte maatschappij worden we de komende jaren een netwerksamenleving waarin we constant met elkaar in contact staan en we samen werken aan onze woon- en leefomgeving. Het is een mooi beeld, maar hoe doen we dat? Wat betekent dat voor ‘de stad’ en ons dagelijks werk? Voor de projecten die we runnen? Voor onze organisaties en de omgang met collega’s, leidinggevenden, projectpartners?
Ook tijdens het
Praktijkcongres GONS bleek dat veel deelnemers wel begrijpen dat ze anders moeten werken, maar niet weten hoe. Dat ze op zoek zijn naar antwoorden. En die bij elkaar willen vinden. Daarom Gonsen wij door. Want de zoektocht naar ieders nieuwe rol is net begonnen. En dat kunnen we maar het beste samen doen!

Wat gaan we doen?
Het Kennislab voor Urbanisme, de Hogeschool Rotterdam en Elba Media hebben samen het initiatief genomen tot het oprichten van de Community of Practice VeranderStad. In deze CoP gaan de deelnemers op zoek naar hun nieuwe rol in hun organisatie. De vragen die daarbij centraal staan, zijn wat die nieuwe rol is, wat dat concreet betekent in de dagelijkse praktijk en hoe je de daar komt.
Het doel van de CoP is om in een jaar tijd te veranderen van een verticaal ingerichte professional naar een netwerk-professional.
Dat willen we doen door groepen van ongeveer 25 vakprofessionals samen te stellen die elkaar inhoudelijk versterken. Deze mensen bieden we een continue opleidingsprogramma van een jaar aan. Met daarin tweemaandelijkse bijeenkomsten met inspirerende sprekers, een website die non-stop inspiratie biedt, eigen groepen op social-media. De CoP VeranderStad gelooft in het principe ‘practice what you preach’. En dus bieden we alle mogelijkheden om zelf een netwerk te zijn, maar laten we de deelnemers bepalen wat we doen.

Hoe kunt meedoen?
Wij willen graag na de zomervakantie beginnen met de Community of Practice VeranderStad. Maar dan moet er wel voldoende belangstelling zijn. Daarom willen we graag horen wat ú verwacht van de CoP. Om dat te polsen organiseren we op 16 mei van 15 tot 17 uur een gratis Aftrapbijeenkomst op het kantoor van het de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Utrecht. U kon zich tot 29 april 17.00 uur aanmelden. De aanmelding is nu gesloten.

Programma – Download hier de presentaties
15.00 uur
– Ontvangst
15.15 uur – Welkom door gastheer Gerrit Jan Hoogland (Adviseur Stedelijke Ontwikkeling en Leefbaarheid bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
15.30 uur – Waarom een Community of Practice VeranderStad? – door Jan-Willem Wesselink (hoofdlaborant Kennislab voor Urbanisme)
15.45 uur – Uw feedback
16.00 uur – Hoe veranderen we? – door Gert-Joost Peek (lector ‘Urban area development and transition management’ Hogeschool van Rotterdam)
16.15 uur – Uw feedback
16.30 uur – Wat willen we doen en hoe gaan we verder – door Jan-Willem Wesselink en Gert-Joost Peek
16.45 uur – Uw feedback
17.00 uur – Borrel