Sprekers

Keynotes

ministerMinister Melanie Schultz van Haegen
De dag wordt geopend door Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. Voorheen was zij staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Sinds oktober 2010 is Schultz van Haegen minister van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte I en vanaf 2012 in het kabinet-Rutte II. Zij zal spreken over gebiedsontwikkeling nieuwe stijl en over haar prioriteiten op ruimte.

Moerchenpark_Med_by_Architengemeinschaft_Holzmarkt-300x169Genossenschaft für Urbane Kreativität
Wat nou als het nieuwe er af is en normaal wordt? Dan krijg je zoiets als de Berlijnse Genossenschaft für Urbane Kreativität (GUK). Een bedrijf dat (met coöperatie als rechtsvorm) nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling als businessmodel hanteert. Dat doet de GUK succesvol in het Holzmarkt-gebied aan de oevers van de Spree. Eerst tot afschuw van de lokale bestuurders, nu met volle instemming. Sterker nog, die bestuurders zijn maar al te graag aanwezig tijdens de feesten die op de Holzmarkt worden georganiseerd.Wij leren van de mensen van de GUK hoe zij te werk gaan in Berlijn. Waar ze tegenaan liepen, welke fouten ze maakten en hoe wij die kunnen voorkomen. Maar we laten ons ook meevoeren in de tijd en zien hoe wij het misschien over drie jaar ook wel doen met elkaar.

Deelsessie-sprekers

martine de vaanMartine de Vaan – Senior Projectleider bij het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Klik hier voor haar LinkedIn-profiel.

 

 

 

Peter JoustraPeter Joustra - Senior Projectleider bij Schiphol Area Development Company (SADC). Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

gerwin van eert

Gerwin van Eert – programmamanager bij de Gemeente Eindhoven. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Bert Krikke

Bert Krikke – Directeur 4THECITY. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Jurjen van der WegJurjen van der Weg - Projectleider Toekomst Wijken- en dorpenbeleid en Projectleider/adviseur Participatie Leeuwarden-Ljouwert 2018 bij de gemeente Leeuwarden. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

Gert-Joost PeekGert-Joost Peek – Eigenaar SPOTON Consulting, lector Urban area development and transition management en ‘fellow’ Urban Area Development. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

Tracy MetzTracy Metz – Journalist en auteur over urban issues. Zij schrijft voor NRC Handelsblad en voor De Groene en is internationale correspondent voor het Amerikaanse tijdschrift Architectural Record. Klik hier voor haar LinkedIn-profiel.

 

 

Theo StauttenerTheo Stauttener - Partner bij Stadkwadraat, een adviesbureau gericht op locatieontwikkeling. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel. 

 

 

 

Richard LuigjesRichard Luigjes – Ontwikkelingsmanager bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

Meindert SmallenbroekMeindert Smallenbroek – Directeur Bouwen bij Ministerie van BZK. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

Jurgen van der HeijdenJurgen van der Heijden – Senior consultant bij AT Osborne en co-auteur ‘Help een burgerinitiatief’. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Hans KarssenbergHans Karssenberg – Partner bij STIPO. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Rein MeesterRein Meester – Directeur Leerparkontwikkeling gemeente Dordrecht. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Niels SorelNiels Sorel – Onderzoeker PBL. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Ard den OuterArd den Outer – Strategisch adviseur Opdrachtgeverschap at Provincie Zuid-Holland (betrokken bij Rijnhaven, Rotterdam). Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Jop FackeldeyJop Fackeldey – Voorzitter fysieke pijler van G32 en wethouder Lelystad. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Geurt van RanderaatGeurt van Randeraat – Directeur SITE Urban Development en directeur Master City Developer. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Joris van den Heuvel

Joris van den Heuvel – Senior beleidsmedewerker Ministerie van BZK. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Frans van BeekFrans van Beek – Projectmanager bij de Rijksgebouwendienst. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Kees FortuinKees Fortuin – Eigenaar Fortuin Sociale Gebiedsontwikkeling. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Jos FeijtelJos Feijtel – Adviseur Wonen; expert Ontslakkingsteam. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

 

 

 

Bram Heijkers - Senior adviseur bij Platform 31. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

Jeroen Niemans - Programmamanager Ruimte bij Platform 31. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.

Marianne Mantel - Zelfstandig adviseur Gebiedsontwikkeling. Klik hier voor haar LinkedIn-profiel.

Fred Hobma - Universitair Hoofddocent Bouwrecht bij de TU Delft. Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.