Dank u wel voor een prachtig congres!

CongresGONS (119)

Beste GONS-er,

Met veel plezier kijken we terug op een geslaagd Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl. We hopen dat u het ook zo heeft ervaren.

Tijdens het congres heeft een aantal sprekers gebruikgemaakt van een powerpointpresentatie. De presentaties van de sprekers die hun presentatie beschikbaar hebben gesteld, kunt u hier vinden. Inmiddels staan er een aantal online, de andere presentaties volgen binnenkort.

In het programma was ook een speakerscorner opgenomen. Opzet: een zeepkist met twintig stoelen eromheen. Verschillende sprekers deelden hun idee, statement, oplossing of probleem met de bezoekers. Heeft u dit gemist? Geen probleem, want hiervan zijn videobeelden gemaakt. Deze vindt u hier. De foto’s die zijn gemaakt van de gehele dag vindt u in onze fotogalerij.

Tijdens het congres werd de publicatie ‘Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl: eerste stappen in de praktijk’ officieel gelanceerd door Minister Melanie Schultz van Haegen. Heeft u hem nog niet in uw bezit? De publicatie is nog steeds hier te downloaden (als iBook of pdf).

En zoals aangekondigd tijdens het congres is er een Community of Practice GONS in oprichting. Deze CoP gaat verder waar het praktijkcongres is gestopt. In de CoP leren de deelnemers hoe de verandering van een top-down naar een netwerksamenleving in hun dagelijkse praktijk door te voeren. Dat leren ze van elkaar en van deelnemers.
De CoP is een samenwerking van het Kennislab voor Urbanisme, de Hogeschool van Rotterdam en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op dit moment werken we, ook na aanleiding van de lessen van het congres, het plan uit.
Wij houden u daarvan graag op de hoogte. Direct contact opnemen met kan ook via j.wesselink@elbamedia.nl

Tenslotte willen we alle deelnemers, sprekers en de mensen van het Marine Etablissement Amsterdam bedanken voor de prachtige dag!

Namens de congresorganisatie,

Yvonne van Remmen – Ministerie Infrastructuur & Milieu
Jan-Willem Wesselink – Kennislab voor Urbanisme